Ethereum, Bitcoin opgesloten in DeFi raketten voorbij 5 miljard dollar

Op de hielen van high-profile aankondigingen en nieuwe governance token lanceringen, de totale waarde vergrendeld in DeFi heeft snel meer dan 5 miljard dollar.

In het kort

  • De totale waarde in DeFi steeg met 10% in minder dan een dag, en schoot voorbij 5 miljard dollar.
  • Aave, Curve Finance, en yEarn.Finance leiden de lading.
  • Weddenschappen kansen nu zetten DeFi TVL op meer dan $7 miljard tegen 31 december.

De grote DeFi boom van 2020 toont geen tekenen van vertraging, en de industrie heeft nog een andere belangrijke mijlpaal bereikt.

De totale waarde van Ethereum en Bitcoin (meestal Ethereum) opgesloten in gedecentraliseerde financiële protocollen is voorbij 5 miljard dollar geblazen, en zit nu meer dan halverwege de volgende grote horde op meer dan 5,6 miljard dollar, volgens gegevens van DeFiPulse.

De gebeurtenis komt als resultaat van meer dan een 10% verhoging van totale waarde die (TVL) enkel in de 16 uren tussen 8:00pm ET gisteren en 12:00pm ET vandaag wordt gesloten, aangezien verscheidene protocollen DeFi vooruitgang op hun productroadmaps boekten. De piek bewijst dat er nog genoeg eetlust is voor DeFi-producten, aangezien het etherische gedeelte naar nieuwe hoogten duwt en tegelijkertijd te kampen heeft met ongekende transactiekosten.

DeFi-protocollen vereisen dat gebruikers die bekend staan als liquiditeitsverschaffers digitale activa zoals ETH en Bitcoin als onderpand inbrengen, waardoor andere gebruikers leningen kunnen afsluiten of tussen de tokens kunnen ruilen. Hoe groter de waarde die in DeFi is vastgelegd, hoe meer ze kunnen worden gebruikt tegen rente of wisselkoersen die gunstiger zijn dan de traditionele, gecentraliseerde financiële dienstverleners.

Het resultaat is een cyclus die kapitaal en gebruikers aantrekt en die elke partij een betere deal biedt dankzij de verminderde overhead die mogelijk is door geautomatiseerde slimme contracten op Ethereum.

De laatste aanloop is wellicht beïnvloed door verschillende recente aankondigingen van DeFi. Crypto Cash leenplatform Aave kondigde gisteren de lancering aan van gedistribueerd governance testen op Ethereum’s Ropsten testnet, en heeft vervolgens TVL meer dan 70% gezien in minder dan een dag, tot meer dan $900 miljoen.

Stablecoin swap platform Curve Finance lanceerde ook het CRV-token en CurveDAO voor hun spel bij gedecentraliseerd bestuur, wat resulteerde in een TVL-verhoging van een verbluffende 175% in slechts enkele uren. yEarn.fianance, een van de meest geavanceerde experimenten in gedecentraliseerd bestuur en met nauwe banden met Curve, zag de meest substantiële aanwinsten van allemaal, die bijna 250% toenamen om meer dan $450 miljoen op te sluiten. Het had de dag ervoor minder dan 150 miljoen dollar.

De DeFi-manie heeft niet alleen mensen die weddenschappen afsluiten in DeFi-protocollen, ze wedden ook op waar de industrie vervolgens naartoe gaat, dankzij de crypto-voorspellingsmarkten.

Slechts een paar weken geleden, een weddenschap markt op Polymarket sprong op, waardoor gebruikers om te wedden op hoe hoog DeFi TVL zou blijven stijgen in 2020. Op het moment, de splitsing zat in de buurt van $5 miljard.

Sinds 5 Augustus, echter, hebben de kansen de verwachte TVL tot meer dan $7 miljard, met een GLB bij $9 miljard bewogen. En in het tempo dat DeFi is gegroeid, lijkt dat niet zo ver gezocht voordat 2020 voorbij is.